AMD Strela

 

(Фотогалерија) Кошаркарското дерби „Неметали Огражден“ и „Македонија 91“

(Фотогалерија) Кошаркарското дерби „Неметали Огражден“ и „Македонија 91“
Објавено на: 22 Feb 2016

Градското дерби помеѓу КК „Неметали огражден“ и КК „Македонија 91“ беше нешто за кое живееја сите струмичани. Со право, ова дерби може да се нарече дека беше едно од најголемите во македонската кошарка. Салата „Парк“ во Струмица беше исполнета до последното место, на едната страна се навиваше за „Нематали огражден“, а на другата за „Македонија 91“. 

На ова дерби настапуваа легенди како Петар Настев, Зоран Николов-Шилјо, Горан Вукадиновиќ, Дачо Коцев, Цецо Митиќ, Милан Сотировски, Звонко Кечев, Вили Стојменов и многу други.

Тензии, неизвесни натпревари до самиот крај...фотографиите остануваат да зборуваат за ова дерби...

фасф

бвцбц

иуи

fwqfqfwqwf

rwqrqrwqr

Фото: Сречко Гунчев / Стара Струмица

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK