AMD Strela

 

Старт-ап академија презентираше виртуелна компанија

Старт-ап академија презентираше виртуелна компанија
Објавено на: 13 Sep 2017

Согласно динамиката за реализација на активностите во рамките на проектот Старт - ап Академија со референтен број CB006.1.31.011 на 10.09.2017 година, пред учесниците од оваа академија  беше презентирана виртуелна компанија на која во период од три месеци ќе пилотираат млади луѓе од регион Гоце Делчев, Бугарија и регион Босилово, Македонија.

Оваа интернет платформа е создадено во рамките на овој проект има за цел  теоретските знаења кои учесниците во оваа академија ги стекнаа на четирите обучувачки сесии, кои беа одржани во месец мај и јуни,и на практично ниво да им се доближат до овие млади луѓе. Виртуелната компанија ги има сите елементи на реална фирма, со можност во виртуелниот свет учесниците да регистрираат команија согласно законите во Македонија и Бугарија.

Вака регистрираните виртуелни компании ќе можат помеѓу себе да тргуваат, да префрлаат виртуелни финасиски средства во виртуелна банка, да дебатираат и споделуваат знаења од областа на бизнисот и комерцијалното работење.  

Проектот го имплементираат Здружението Slow Food Ograzden Босилово и Здружението на претприемачи на регион Гоце Делчев, Бугарија.

Средствата за овој проект се обезбедени од ИНТЕРЕГ ИПА Прекугранична соработка 2014 - 2020 Бугарија - Македонија.

Novus

 

ВИДЕО

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден куросан за доо Трајанка“

Струмичани „гуворат„ чуден јазик: „Дај еден…

„Пари турувате ли у телефон?“; „Дај две кутии цигари без заби. Дај друга кутија. Таа ке га гледам ми…

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но наградите ги заобиколија...

Фото-Пејачките со стилот блеснаа во Валандово,но…

Куси здолништа, длабоки деколтеа, високи потпетици, свечени фустани....Вака беа облечени македонските…

Во Дојран немаше игла каде да падне

Во Дојран немаше игла каде да падне

Дојран никогаш не бил пополн и попосетен за првомајските празници. На брегот и бројните сместувачки капацитети…

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија во болница

Инцидент на струмичкото корзо-двајца завршија…

Вечерва околу 23 часот на струмичкото корзо се случи инцидент, во кој двајца засега непознати граѓани…

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри на Охридски трубадури

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри…

Фолк пејачот Јордан Митев на фолк-вечерта од фестивалот Охрид фест – Охридски трубадури 2014 со песната…

FACEBOOK