AMD Strela

 

Детска бадникарска поворка во Струмица

Детска бадникарска поворка во Струмица
Објавено на: 06 Jan 2019

Детската бадникарска поворка тргна од црквата „Свети Григориј Палама и Свети Димитриј“, помина преку Градскиот плоштад и заврши во храмот „Свети петнаесет Тивериополски свештеномаченици“. 

Низ улиците на Струмица децата ја пееја песната „Вечниот бог“. Во Храмот „Свети петнаесет Тивериополски свештеномаченици“ дечињата ги пречека Епископот Полјански Јаков и при тоа им подари коледарски пакетчиња.

Aster Fest Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK