AMD Strela

 

Градоначалникот на Богданци бара помош од канадерите за гаснење на пожарот кај ветерниците

Градоначалникот на Богданци бара помош од канадерите за гаснење на пожарот кај ветерниците
Објавено на: 22 Aug 2019

Голем шумски пожар над Богданци се доближува до ветерниците и е на неколку стотина метри до нив.

Заради непристапниот терен не можат да интервенираат пожарникарите, а градоначалникот на Богданци, Блаже Шапов, бара да интервенираат канадерите за гаснење на пожарот.

Пожарот е голем и може да се види и од превојот „Валандовско брдо“.

 

 

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK