AMD Strela

 

Презентирани брендираните шумски плодови од планината Беласица

Презентирани брендираните шумски плодови од планината Беласица
Објавено на: 23 Aug 2019

Во организација на Општина Струмица и „Натура Нова“ од Струмица, денеска, се одржа завршна работилница на која беа презентирани резултатите од проектот „Подобрување на управувањето со заштитените подрачја“.

 

Со реализацијата на овој проект, Општина Струмица е прва општина во државава која поведе постапка за заштита на природата со одржливо користење на диворастечки-природни производи во својот регион, преку заштитени локални производи, брендирани како „Беласица – природен производ“.


Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK