AMD Strela

 

Репертоар на 27 издание на ФКТ „Ристо Шишков“

Репертоар на 27 издание на ФКТ „Ристо Шишков“
Објавено на: 03 Sep 2019

08.09.2019- Недела

20.00, Свечено отварање

 Драмски куклен театар Враца- Бугарија

„Убавицата и принцот“, по новелата „Сонот на чичкото“  на Фјдор М. Достоевски

Драматизација и режија – Николај Полјаков

Сценографија и костимографија: Виржинија Додова

 Учествуваат:

Емона Илиева,Сабина Коен, Анастас Попдимитров, Ивајло В’лчев, Борислав Борисов, Огнјан Симеонов, Венета Иванова, Стефани Ивајло, Теодор Софрониев, Ивајло Кирев

 09.09.2019 Понеделник

 12,00 РАЗГОВОРИ

 

19,30 Театар Вировитица-  Хрватска

АУДИЕНЦИЈА 

Режисер - Драган Ференчина

Превод - Иван Кушан

Светло -Дамир Гвојиќ

Музика-  Марио Наџ

 Играат: Драшко Зидар и Горан Коши

  22,00  Н.У.Ц.К.„Григор Прличев” -  Народен театар Охрид

„СТАКЛЕНА МЕНАЖЕРИЈА” – ТЕНЕСИ ВИЛИЈАМС

Режија: Софија Ристевска Петрушева

Превод: Јасмина Петровска

Сценограф: Михаел Димитровски

Костимограф: Андреј Ѓеоргиевски

Кореограф: Кире Миладиноски

Фото и дизајн: Петар Тасевски

Инспициент: Филип Ангеличин - Жура

Технички раководител:  Зоран Левески

Светло: Борис Велјаноски

Тон:  Митко Серафимоски

Гардероба: Линдита Мерко, Деса Лазороска

Реквизити:  Маријана Николоска, Соња Крстаноска

Сценски декоратери: Ѓоко Китоски, Љупчо Крстаноски, Даниел Андрески,  Кире Ангелоски

 Играат:Никола Тодороски, Стрезо Стаматовски, Адријана Билаловиќ Тодороска, Филип Кипровски

 10.09.2019 Вторник

12,00 РАЗГОВОРИ

20.00  НУЦК ,,Антон Панов ,, Струмица

ШЕПОТИ ОД ВОДА“ текстГоран Милошевски

Режија Срѓан Јанаќијевиќ

Драматургија: Ацо Гогов и Никола Сарајлија

Сценограф:Љупчо Јованов

Костими:Лидија Георгиева

Кореографија: Александра Кочовска- Начева

Дизајн на светло- Илија Тарчуговски

Дизајн на звук- Илија Цветковски

Дизајн на плакат – Ване Костуранов

Улоги: Јулија Милкова –Асја, Јасмина Вучкова - Никол,  Анкица Бенинова- Елена, Коста Ангов-Малик, Игор Тодоров- Саид, Стојан Велков- трн- Максим, Бранко Бенинов- Г.Ешфорт

 22,00 ч Театарски перформанс   АКТЕР - ЧОВЕК

Автор и Режија: Теа Беговска

Автор на музика: Енес Беговски

Дизајн на плакат: Стефани Христов

 Играат: Никола Кузелов, Надица Петрова, Даријан Петров

11.09.,2019 Среда

12,00 РАЗГОВОРИ

20,00 ч.  НУЦК„Марко Цепенков“ ПрилепТеатар „Војдан Чернодрински“

„СЕМЕЈНИ ПРИКАЗНИ

Автор - Билјана Србљановиќ

Режија: Милош Б. Андоновски

Драматург: Лидија Митоска-Ѓорѓиевска

Сценографија: Наташа Вчкова

Костими: Марта Дуфне Јосифовска

Играат:Јасмина  Мицовска Станкоска - Надежда, Илија Волчески - Војин, Катерина Чакмакоска  Клинческа - Милена, Димитар  Црцороски - Андрија

22,00 ч.    НУЦК. „Трајко Прокопиев“ –Театар Куманово

НЕДОРАЗБИРАЊЕ

Режисер  Драгана Таневска

Сценографија: Сергеј Светозарев

Костимографија: Ванчо Василев

Драматург: Сашо Костовски

Играат: Александра Михајловска, Кети Дончевска Илиќ, Никола Наковски, Сања Русеска, Марко Трајковиќ

 12,09,2019  Четврток

12,00 РАЗГОВОРИ

20,00  ч.Н.У. Театар Комедија -  Скопје

МЕЧКА

Режија: Димче Николовски

Сценографија: Сергеј Светозарев,Милан Несторов

Костими: Марта Дојчиновски

Музика: Димитар Андоновски

Инспициент : Александар Јорданов

Суфлер : Зорица Манаскова

 Улоги: Жаклина Петровска- Елена Ивановна Попова, Жарко Димоски- Григориј Степанович Смирнов, Илија Илиоски- Лука

 22,00  Мал драмски театар, Битола  СМК, 2019

 „ МИС НА ПРЕДГРАДИЕСпоред текстот на Мартин Мек Донаф

Превод: Драги Михајловски

Режисер : Ник Аппер

Песна oд Билјана Toдоровска

   Улоги: Мајка Mилица -Јоана Поповска, Ќерка Mарина - Mарија Стефановска, Горан- Здравко Стојмиров,   

Филип неговиот брат -Александар Стефановски

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK