AMD Strela

 

Почна судењето за убиството на Ристо Илашев, чие тело беше пронајдено во браната „Турија“

Почна судењето за убиството на Ристо Илашев, чие тело беше…

Денес во Основниот суд во Струмица почна судењето за убиството на педесет и осум годишниот Ристо Иљашев, за чие убиство е обвинет педесет и четири годишниот…

Фото:Одбележан Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

Фото:Одбележан Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни…

Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди е одбележан со делење флаери на учесниците во сообраќајот под слоганот: Време е! Разбуди ја…

Дебата на Советот за етика во медиумите за медиумската саморегулација во Струмица

Дебата на Советот за етика во медиумите за медиумската саморегулација…

Ако судиме по бројот на пријавени случаи на неетичко известување до Советот за етика во медиумите, јасна е пораката од јавноста дека медиумската саморегулација…

Премиера на „Секс, лаги и љубомора“ во струмичкиот театар

Премиера на „Секс, лаги и љубомора“ во струмичкиот театар

Текстот е на Марк Камолети, а режијата е на Синиша Евтимов.Настапуваат актерите Анкица Бенинова, Јулија Милкова, Стојан Велков Трн, Коста Ангов, Танкица…

Отворен парк за домашни миленици

Отворен парк за домашни миленици

Паркот за милениците е дело на ЕВН во рамките на проектот „ЕВН волонтира“ и успешната соработка што општина Струмица ја има со оваа компанија

Денес во Основниот суд во Струмица почна судењето за убиството на педесет и осум годишниот Ристо Иљашев, за чие убиство е обвинет педесет…

Повеќе

Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди е одбележан со делење флаери на учесниците во сообраќајот под слоганот:…

Повеќе

Ако судиме по бројот на пријавени случаи на неетичко известување до Советот за етика во медиумите, јасна е пораката од јавноста дека…

Повеќе

Текстот е на Марк Камолети, а режијата е на Синиша Евтимов.Настапуваат актерите Анкица Бенинова, Јулија Милкова, Стојан Велков Трн,…

Повеќе

Паркот за милениците е дело на ЕВН во рамките на проектот „ЕВН волонтира“ и успешната соработка што општина Струмица ја има со оваа…

Повеќе

Организациониот одбор на Карамановите средби објавува дека овогодишната манифестација ќе се одржи во деновите од петок, сабота и недела…

Повеќе

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), на 19 ноември (вторник), со почеток во 11:00 часот, во Струмица, во хотел „Есперанто“,…

Повеќе

Одделението “Комунална хигиена“ при ЈКПД “Комуналец“ во соработка со општина Струмица периодов интензивно работат на порамнување и…

Повеќе

При пожарот бил оштетен предниот дел од возилото

Повеќе

Организатор беше министерството за труд и социјална политика, а истата се одржа со поддршка на општина Струмица.

Повеќе

Владата на Република Северна Македонија претставувана од советниците за спорт на премиерот, Даниел Димевски и Ѓорги Тасев, оствари…

Повеќе

Претставник на Општинскиот сојуз за училишен спорт-Струмица на Зимските натпревари е екипата на СОУ "ЈАНЕ САНДАНСКИ" со професорот…

Повеќе

Прес конференција на Венерка Ристовска, портпарол на ОО СДСМ - Струмица

Повеќе

Согласно Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата од 15 ноември до 15 март, задолжително е поседување на пропишана зимска опрема…

Повеќе

Со средби со жителите на населените места Куклиш, Градско Балдовци и Просениково, завршија јавните собири кои што на иницијатива на…

Повеќе

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион секоја година преку реализација на најразлични проекти се стреми да овозможи услови…

Повеќе

Во казино во Струмица едно лице се однесувало агресивно и скршило стакло од рулетот, соопштија денес од СВР-Струмица

Повеќе

Пријавениот на 5 номеври околу 00:01 часот, движејќи се пеш по улица “Панче Пешев“ во Струмица, во незаклучено паркирано патничко…

Повеќе

Градоначалникот на општина Дојран Анго Ангов додели Благодарница за придонес и помагање во развојот на економскиот локален развој на…

Повеќе

Лажните вести се современо оружје за уништување на поединецот и општествените вредности, нивното детектирање е потреба на модерното…

Повеќе
Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK