AMD Strela

 

Вести

Целта на овој проектот е создавање механизми за институционална соработка помеѓу општина Струмица и граѓанскиот сектор од социјалната…

Повеќе

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски повторно ја доби поддршката за да ги координира активностите за рамномерен регионален…

Повеќе

Полициски службеници од Полициска станица Струмица во координација со Регионален центар за гранични работи Исток, во атар на село Свидовица,…

Повеќе

Денес во Основниот суд во Струмица почна судењето за убиството на педесет и осум годишниот Ристо Иљашев, за чие убиство е обвинет педесет…

Повеќе

Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди е одбележан со делење флаери на учесниците во сообраќајот под слоганот:…

Повеќе

Ако судиме по бројот на пријавени случаи на неетичко известување до Советот за етика во медиумите, јасна е пораката од јавноста дека…

Повеќе

Текстот е на Марк Камолети, а режијата е на Синиша Евтимов.Настапуваат актерите Анкица Бенинова, Јулија Милкова, Стојан Велков Трн,…

Повеќе

Паркот за милениците е дело на ЕВН во рамките на проектот „ЕВН волонтира“ и успешната соработка што општина Струмица ја има со оваа…

Повеќе

Организациониот одбор на Карамановите средби објавува дека овогодишната манифестација ќе се одржи во деновите од петок, сабота и недела…

Повеќе

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), на 19 ноември (вторник), со почеток во 11:00 часот, во Струмица, во хотел „Есперанто“,…

Повеќе

Одделението “Комунална хигиена“ при ЈКПД “Комуналец“ во соработка со општина Струмица периодов интензивно работат на порамнување и…

Повеќе

При пожарот бил оштетен предниот дел од возилото

Повеќе

Организатор беше министерството за труд и социјална политика, а истата се одржа со поддршка на општина Струмица.

Повеќе

Владата на Република Северна Македонија претставувана од советниците за спорт на премиерот, Даниел Димевски и Ѓорги Тасев, оствари…

Повеќе

Претставник на Општинскиот сојуз за училишен спорт-Струмица на Зимските натпревари е екипата на СОУ "ЈАНЕ САНДАНСКИ" со професорот…

Повеќе

Прес конференција на Венерка Ристовска, портпарол на ОО СДСМ - Струмица

Повеќе

Согласно Закон за безбедност на сообраќајот на патиштата од 15 ноември до 15 март, задолжително е поседување на пропишана зимска опрема…

Повеќе

Со средби со жителите на населените места Куклиш, Градско Балдовци и Просениково, завршија јавните собири кои што на иницијатива на…

Повеќе

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион секоја година преку реализација на најразлични проекти се стреми да овозможи услови…

Повеќе

Во казино во Струмица едно лице се однесувало агресивно и скршило стакло од рулетот, соопштија денес од СВР-Струмица

Повеќе

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK